HTML

ŐmegÉn esküvői blog

Esküvőre készülődő pároknak készítünk weboldalakat: hogy egy klikkeléssel lehessen a vendégeket minden részletről tájékoztatni; ne kapjon senki 3 egyforma szamovárt ajándékba :-) és mindenki odataláljon a templomba időben. Mindenkihez szólunk hát a blogunkban, akinek már volt, akinek még lesz, vagy aki éppen a közepén van a szervezésnek. Ötletek, idő és pénzkímélés sok humorral...

Elérhetőség

Ő meg Én.hu
Telefonszám: +36 30 20 511 2669
E-mail: info@omegen.hu

Aréna, a menyasszonyi ruhával kirakott pánikszoba

2010.07.21. 21:56

Az Aréna egylégterű kiállítóhelyként gigászi méretűnek tűnik a Kongresszusi Központ labirintusjellegű kiállításszerkezete után. Itt sem ment könnyen a szombati érkezés, péntek éjjel leszakadt az erdélyi havasok összes hómennyisége egy menetben a városra. Így méteres hókupacokban kellett villamosra, trolira szállni és elküzdeni magunkat az ázott kutya szagban az Arénáig. A szállingozó hóban a fedetlen kasszánál várakoztunk a jegyvételre. Egy-egy forrófejű rockernek a szervezők szempontjából ez bizonyára jót tesz, szabadtéren januárban sorban állni a jegyért, de ezen kívül más indokot nem tudok, ami érthetővé és szimpatikussá teszi ezt a megoldást. A szervezésen itt is van mit javítani: a fenti büfék nem működtek, lent is csak egy, szűkített választékkal. Ellenben bent, a terem végében  a sok ruha, araálmok és szolgáltatók közé sikerült elég profán módon egy cateringes cég ebédkínálatát besűríteni. Nemcsak a szakács küzdött a kihívásokkal egynémely étel terén, de a 3 m hosszúra tervezett kiszolgáló és tálalópult is hamar rövidnek bizonyult az Aréna látogatótömegeihez mérten.

A ruhák külön fejezetet érdemelnek: a kiállítótérbe való belépéskor az arakánaán tárul a látogatók elé a megszámlálhatatlan mennyiségű kiállító ruhakölteményeivel. Szombaton nyitás után 10 perccel értünk be a kiállítótérbe, de már voltak olyanok, akik sikongatva ugrabugráltak menyasszonyi ruhába öltözve a szalonok közepén. Ezt nevezem én fanatizmusnak! Nekem kezdőként inkább a pánikrohamom jött elő: izzadó tenyérrel és összeszoruló torokkal egy székre leülve mantráztam pár percig, hogy fel tudjam venni a harcot a ruhadömpinggel. A hatalmas választéknak vannak hátrányai is: a szalonok belső területén és a folyosókon is hullámzó nagy tömegben elveszik az a belsőséges hangulat, az igényesebb és szégyenlősebb fajtájúak nem vállalják, hogy egy-egy kisebb méretű vagy kivágottabb hátú modell esetében az egész Aréna közönsége az intimebb részeket bámulja. De ez nem zavarja a showmüsorra beült nagyfenekű rokonságot, akik a szalontulajdonosok ellenkezése ellenére is bőszen kattogtatják a fényképezőgépeket és komplett egésznapos hosszúságúra húzzák el a plázaprogramot helyettesítő ruhapróbát. Így itt is hamar lemondtam a ruhapróbálgatásról és a sorbanállásról, de begyüjtöttem a szimpatikus kínálatú szalonok neveit.
A ruha mellett idén a dekoratőrök, éttermek enteriőrjei is nagyon erős kínálatot hoztak. Elegáns krémszínek, feltűnő pink-fekete kombinációk, konzervatív bordó-fehér, friss zöld és narancssárga színek lebegtek a kiállítóterekben. 
A bizonytalanabbaknak számtalan esküvőszervező ajánlotta szolgáltatásait a saját maga kézírásával készített plakáttal vagy high tech pulttal beépített standdal egyaránt. A legérdekesebbnek mégis a Menyasszonytanoda tűnt, akik nemcsak szervezéssel, de az esküvőjüket maguknak megszervezni kívánó kreatívoknak is segítenek.
Izgalmas volt meglelni a nagy és ismert nevek tágas kiállítóterei mellett megbújó kisebb tervezőket, ékszercsodákat, cipőkompozíciókat, míves vendégkönyveket, cukrászremekeket, kiegészítőket. Rengeteg hasznos ötletet, címet lehet rövid időn belül összegyűjteni. Aki konkrét elképzelésekkel érkezik, és nem túl szégyenlős, a vásár ideje alatt komoly összegeket tud megakarítani a szolgáltatók által a kiállítás idejére szóló akcióinak kihasználásával. Pl. ékszerek, cipők, fehérneműk, nászutak, székszoknyák, vendégkönyv 5-15 %-os kedvezménnyel.
Amit a mozgalmas hangulat sem tud elfedni, az a pénz szaga. Ismételten és sokkal erősebben eluralkodott rajtam az érzés, hogy milyen hatalmas iparág az esküvő és ami körötte van, tele profi és amatör szolgáltatókkal. És nem egyszerű megtalálni közöttük az emberi hangokat.

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő szerelem menyasszony ara esküvői kiállítás arena 2010 menyasszonytanoda

A bejegyzés trackback címe:

https://omegen.blog.hu/api/trackback/id/tr542167309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása